top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAnthony Defrancq

Wat is een slim slot?

Slimme sloten zijn elektronische sloten die je met behulp van een app, afstandsbediening of pincode kan openen en sluiten. Hierdoor heb je geen fysieke sleutel meer nodig en kan je deze dus ook niet vergeten of kwijtraken. De slimme sloten passen op bijna elke voordeur.

 

Openen op afstand met de app


Laat vrienden of familie binnen vanuit je zetel of ook als je niet thuis bent. Controleer wie er is gekomen en gegaan, terwijl je op je werk, onderweg of op vakantie bent.


Altijd op slot


Een slim slot biedt meer veiligheid doordat de deur altijd automatisch zal vergrendelen. Je hoeft zich dus geen zorgen meer te maken of de deur op slot zit. Zo wordt de veiligheid verhoogd en maak je het voor inbrekers moeilijker om het huis te betreden.


Fysieke sleutel


Je kan de deur ook openen met je oude fysieke sleutel als het cilinderslot voorzien is van een nood- of gevarenfunctie. De gevarenfunctie herken je aan het feit dat je de sleutel nog steeds kunt omdraaien als er al een sleutel aan de andere kant in het slot zit. Deze nood- of gevarenfunctie is geen vereiste als je nog toegang hebt tot de woning via andere deuren.


Veilig


De communicatie van het slot is End-To-End vergrendeld. De veiligheidsnormen zijn met die van de online-bankieren-sector te vergelijken. En is getest en gecertificeerd door onafhankelijke veiligheidsexperts en -instanties.

Keypad


Een Keypad kan tegelijkertijd tot 100 verschillende codes opslaan. Jij beslist welke rechten elke gebruiker ontvangt. Elke gebruiker kan dan zo een individuele toegangscode krijgen, zodat er in het log steeds gecontroleerd kan worden wie de deur geopend heeft. Geef bijvoorbeeld je klusjesman of poetsvrouw een persoonlijke code die enkel geldig is in een bepaalde tijdspanne, zo moet je geen fysieke sleutels meer uitdelen.


Afstandsbediening


De afstandsbediening is een kleine sleutelhanger en kan intuïtief worden bediend. Je kunt de deur met een druk op de knop openen en weer vergrendelen. Handig voor aan je autosleutel te hangen. Als je de afstandsbediening verliest, wordt het toegangsrecht eenvoudig gedeactiveerd in de app. De afstandsbediening heeft dan geen waarde voor de vinder en jij hoeft je slotcilinder niet te vervangen.


Beheer zelf je slot


Je code te vaak doorgegeven aan vrienden? Wijzig eenvoudig zelf je code via de app. Je kan hier ook meldingen instellen wanneer zoon-, dochter- of manlief thuis komt.


Slimmer verhuur


Een slim slot biedt jou als verhuurder de flexibiliteit die je nodig hebt. Zo bepaal jij of je jouw gasten persoonlijk ontvangt of een code geeft om de deur automatisch te ontgrendelen. Bij Airbnb kan dit zelf automatisch, zo krijgen de gasten enkel toegang op de dagen dat ze gehuurd hebben.


Intercom appartement


Als je in een appartementencomplex woont, dan heb je meestal een gezamenlijke voordeur die je opent middels een intercom. Deze intercom kan je ook slim maken. Koppel dezelfde app als het slim slot aan de bestaande intercom en ontgrendel daarmee de voordeur vanop afstand.


Interesse? Geniet van een zorgeloze installatie, contacteer alvast Tonify voor een vrijblijvende offerte:
116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page