top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAnthony Defrancq

Hoe snel is jouw internet? Test het hier

Ga naar de speedtest van Tonify of druk hieronder op 'Ga' en kijk hoe de wijzer beweegt. De resultaten volgen automatisch na de test.Downloadsnelheid


De downloadsnelheid geeft aan hoe snel je bestanden kunt binnenhalen vanaf het internet. Dit heb je nodig voor het surfen, openen van e-mails, streamen of opslaan van bestanden op jouw computer.


Hoeveel Mbits je minimaal nodig hebt hangt af van jouw gebruikssituatie. Algemeen spreken we vanaf 20 Mbits over een aanvaardbare snelheid. Vanaf 50 Mbits heb je een snelle verbinding waarmee je tegelijk HD-video's kan streamen, videovergaderingen houden en gamen.Uploadsnelheid


Uploaden is het versturen van bestanden via internet, dus bijvoorbeeld het verzenden van een email of het uploaden van een foto op Facebook of Instagram. Mensen downloaden normaal veel meer dan ze uploaden. De uploadsnelheid is dan ook vaak veel lager dan de downloadsnelheid.


Het streamen van live video via Skype of FaceTime moet tegelijk down- en uploaden, een slechte WiFi-verbinding zal bij deze toepassing de grootste gevolgen dragen.Ping


Dit is de reactietijd naar de server toe, deze meting is cruciaal voor online gamen. Ping wordt gemeten in milliseconden, een laag getal is goed nieuws.

Over het algemeen is een ping lager dan 50 ms goed. Met een ping van meer dan 150ms kunt u problemen krijgen met games, en waarschijnlijk ook met andere diensten.Tips


  • Doe de test op verschillende apparaten dat je vaak gebruikt. Zo zie je of snelheidsverschillen aan een bepaald apparaat liggen.

  • Probeer verschillende plekken in de woning uit.

  • Zorg ervoor dat er op moment van testen geen andere apparaten op de verbinding zitten. Zo krijg je het zuiverste resultaat.

  • Doe tot slot de test op verschillende tijdstippen van de dag, er bestaat zoiets als spitsuur op het internet: internet is gewoonlijk trager tussen 17.00 en 22.00 uur.


Laten jouw resultaten te wensen over of wil je kunnen surfen, streamen en gamen in alle hoeken van uw woning? Wil je tegelijk helemaal klaar zijn voor de toekomst?

Neem dan contact op met Tonify, uw onafhankelijke internet en WiFi specialist.293 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page